Generell informasjon om GDPR

Her kan du lese om hva personvernreformen innebærer for ditt kundeforhold til Jacilla As. Har du andre spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på gdpr@swixsport.no

Hva er GDPR?

EUs nye personvernreform, bedre kjent som "GDPR" (General Data Protection Regulation), er skapt for å bedre din datasikkerhet på tvers av Europeiske landegrenser i EU- og EØS-land. Personvern er viktig for oss i Jacilla As, og her finner du informasjon om hvordan vi jobber for å overholde de nye personvernreglene.

Ditt samtykke

Ditt nåværende samtykke er fortsatt gyldig. Det som er nytt er at du nå kan velge om du ønsker tilbud og nyheter via epost samt at informasjonen rundt ditt samtykke og hva det innebærer er oppdatert.

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å kontakte gdpr@swixsport.no. Du kan også enkelt melde deg av nyhetsbrevet ved å følge instruksjonene nederst i nyhetsbrevet du har mottatt.

Behandlingsansvarlig og tredjepart

Administrerende direktør i Brav Norway AS (eierselskapet til Jacilla As er overordnet ansvarlig for bedriftens behandling av personopplysninger. For å tilby en skreddersydd kjøpsopplevelse for deg, benytter vi eksterne samarbeidspartnere, men dine persondata blir på ingen måte misligholdt eller solgt til tredjepart. Det garanterer vi. Les mer om Personvernerklæring Jacilla As

Personvernerklæring

I forbindelse med GDPR har vi tilpasset og forenklet vår personvernerklæring. I erklæringen kan du lese mer om hvordan vi behandler dine personopplysninger og hvilke typer opplysninger det gjelder. I erklæringen opplyses det om hvilke kundedata du legger igjen ved et kjøp hos oss, og kontaktpunktene for opplysningene internt i vårt system. Les mer om Personvernerklæring Jacilla As

Personvernombud

Vi har oppnevnt et personvernombud som er en ansatt i Brav Norway AS (eierselskapet til Jacilla As). Ombudet er vår interne personvernrådgiver som følger opp at personvernet blir ivaretatt og at vi hele tiden holder oss innenfor regelverket.

Økt sikkerhet for dine kundedata

Det nye direktivet krever at vi har full oversikt over alle bedriftens persondata og stiller krav til sikkerheten rundt disse. Ved et eventuelt datainnbrudd, som kan ha betydning for dine personopplysninger, følger vi reglene for meldeplikt angitt i GDPR.

Personvernerklæring Jacilla As

Denne personvernerklæringen forteller hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger i Jacilla As og Skisporet.no.

Brav Norway AS, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning. Det daglige ansvaret er delegert til vårt personvernombud, også kalt "DPO" (Data Protection Officer). Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke selve ansvaret.

Brav Norway AS har et eget personvernombud. Oppgavene til personvernombudet er å gi ansatte informasjon og råd om personvernlovgivningen, overvåke etterlevelse av personvernforordningen og interne retningslinjer, samt gi råd om personvernkonsekvenser og være kontaktpunkt for de registrerte og tilsynet.

Behandling av personopplysninger på jacilla.no og Skisporet.no

Daglig leder har det daglige ansvaret for Jacilla As sin behandlinger av personopplysninger på jacilla.no og Skisporet.no. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

SuperOffice Norge AS er vår generelle databehandler, og er vår leverandør for utvikling og vedlikehold av vårt CRM-system.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Jacilla As og SuperOffice Norge AS som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Jacilla As og SuperOffice Norge AS regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Personopplysninger

Jacilla bruker SuperOffice CRM-system for å gi kundene våre best mulig service, informasjon og tilbud om produkter og tjenester vi tilbyr. Kunderegisteret kan inneholde disse opplysningene om deg:

  • Navn
  • Kontaktopplysninger
  • Hvilket organsiasjon du er knyttet til
  • Hvilke tjenester og produkter du har avtale om
  • Historikk over din kontakt med Jacilla As

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som vi har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen. Normalt vil du motta personopplysningene du har bedt om fra oss i løpet av 3-5 virkedager, men vi gjør oppmerksom på at det i perioder vil kunne ta lenger tid.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom du sender anmodningen elektronisk (f.eks. via e-post), og med mindre du ber om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss ved å kontakte gdpr@swixsport.no eller ved å bruke informasjonen nederst i ethvert nyhetsbrev vi sender ut.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

Dersom du har opplevd noe du mener er et brudd på regelverket fra Jacilla As, kan du klage ved å sende en skriftlig henvendelse til gdpr@swixsport.no eller i brevs form til følgende adresse:

Brav Norway AS Blåswixvegen 5
NO-2624 Lillehammer
Norway

Merk korrespondansen med "GDPR".

Om du fortsatt føler du ikke har fått godt nok svar fra oss kan du klage ved å sende brev til Datatilsynet, Postboks 8177, 0034 Oslo. Datatilsynet vil så vurdere om de skal følge saken videre.

Lagring av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Jacilla As sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Sikring av personopplysninger

Jacilla As har gode rutiner for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning.

Du kan være trygg på at vi lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

Utlevering av varer

Vi samarbeider med UPS og Posten/Bring for transport av varer og vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse og telefonnummer. Opplysningene slettes hos transportørene innen 36 måneder, om ikke gjeldende lovverk tilsier noe annet.

Informasjonskapsler (Cookies)

Formål

Informasjonskapsler (cookies) er små filer som lagrer informasjon om hvordan du bruker en internettside. Informasjonen lagres i den nettleseren du bruker, altså hos deg.

jacilla.no og Skisporet.no bruker informasjonskapsler for å:

  • lære av din adferd, slik at vi kan forbedre nettstedets funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold
  • tilpasse innholdet, slik at det blir mest mulig relevant for deg
  • gi deg relevant og tilpasset markedsføring på andre nettsteder du besøker

Du kan oppleve å se annonser fra oss på andre nettsteder, basert på innhold og sider du har besøkt på nettsidene våre. Informasjonskapslene som brukes for å få til det inneholder kun informasjon om hvilke sider du har besøkt på nettstedet vårt, og ikke opplysninger som kan identifisere deg som kunde.

Opplysningene vi innhenter i forbindelse med bruk av våre hjemmesider kan i visse tilfeller bli kombinert med informasjon fra ditt øvrige kundeforhold.

Benytter du nettsidene våre uten å skru av funksjonen for informasjonskapsler i nettleseren din, aksepterer du Jacilla As’s bruk av informasjonskapsler. Det er dessverre ikke teknisk mulig å logge inn på sidene våre hvis du ikke aksepterer at vi legger informasjonskapsler i nettleseren din.

Slik kan du unngå informasjonskapsler (Cookies)

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, vil flere av funksjonene på jacilla.no og Skisporet.no ikke fungere.

Du kan slette informasjonskapsler ved å følge instruksjonene for sletting av informasjonskapsler i din nettleser.

Hvis du ønsker å tillate informasjonskapsler, men samtidig følge med på hva vi egentlig lagrer, så finnes det tillegg til nettleseren din som lar deg gjøre det på en forholdsvis enkel måte. Et mye brukt alternativ finner du på www.ghostery.com.

Nettstatistikk

Vi samler inn identifiserte opplysninger om besøkende på jacilla.no og skisporet.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.101, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres aldri fra Jacilla As til andre aktører.

Personalisering

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse bruker vi enkelte funksjoner og systemer for å personliggjøre innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

Oversikt over informasjonskapsler som brukes på jacilla.no og Skisporet.no

Domain Name Expiry Information
.skisporet.no _gat 2 years Google Analytics. Used to distinguish users.
.skisporet.no _gid 24 hours Google Analytics. Used to distinguish users.
.skisporet.no _ga 30 days Google Analytics. Used to distinguish users.
skisporet.no JSESSIONID Session (deleted when you close the browser) General purpose platform session cookie, used by sites written in JSP. Usually used to maintain an anonymous user session by the server.
skisporet.no globalAdSession Session (deleted when you close the browser) Flag to remember if the Global Ad is displayed in current session
skisporet.no mapCenterZoom 7 days Remember the last map view
skisporet.no legendRightCenterFixedShown 21 days Remember if legend on map is shown
servedby.jacilla.no OAID 30 days Associated with the OpenX banner advertising platform for publishers. Records whether specific ads have been displayed. Reportedly used for performance only rather than user targeting. As a first party cookie it cannot be used to track across domains.
servedby.jacilla.no OAGEO Session (deleted when you close the browser) Associated with the OpenX banner advertising platform for publishers.
.facebook.com fr 30 days Facebook. Lets Facebook know if you have visited our site and if you have opted out of Facebook advertising.

Markedsføring

Vi sender ut nyhetsbrev cirka 1 ganger per måned via e-post, litt avhengig av sesong. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Superoffice CRM system er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Behandlingsgrunnlaget for e-post markedsføring er samtykke.

Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet ofte være tilpasset deg. Vi samarbeider med utvalgte systemleverandører for å få til en god løsning knyttet til e-post forsendelser.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonser du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse butikken etter dine interesser, og vise deg relevante produkter ved neste anledning.

Daglig leder har det daglige ansvaret for Jacilla As sin behandling av personopplysninger knyttet til markedsføring, analyse og personalisering.

Personopplysninger til tredjepart

Jacilla As vil aldri dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i vår personvernerklæring. Det eneste unntaket fra dette er om vi er rettslig forpliktet eller får ditt spesifikke samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Jacilla As. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil Jacilla As bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.

Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato (se nederst på siden). Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte Brav Norway AS sitt personvernombud på e-post gdpr@swixsport.no.

Ønsker du at vi sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av Jacilla As, så ta kontakt med oss på e-post gdpr@swixsport.no.

Postadresse:

Brav Norway AS Blåswixvegen 5
NO-2624 Lillehammer
Norway

Merk korrespondansen med "GDPR".